03-20-2019, 05:19 PM
Web site sahibi bir çok kişi çeşitli grafikler, çeşitli web site düzenlemeleri için grafik programlarına ihtiyaç duymaktadır. Hal böyle olunca yeni programları öğrenmek gerekiyor. Aslında bunun yerine hepimizin üzerinde mutlaka karalamalar yaptığımız, bir süre sonra sıkıldığımız, her bilgisayarda mutlaka olan Paint kullanmak aklımıza gelmiyor. Benim geliyor ondan yazdım bu konuyu.
Tabi ki gelişmiş düzenlemeler için daha profesyonel programları kullanmak gerekiyor. Lakin günlük blog işleri o kadar profesyonel bir grafik çalışması gerektirmiyor. Resim düzenleme programlarının çıkış noktasının Paint olduğunu düşünüyorum.
Kendi blogum için logo, banner, grafik çalışmalarının hepsi mutlaka Paint'ten geçiyor. Ekranızda gördüğünüz resimleri 'Print Screen' tuşu ile zaten kopyalayabiliyorsunuz. Ondan sonra Paint'e attığınız bu görüntü ile istediğiniz gibi oynayabilirsiniz.
İhtiyacımız olan ilk araçlar burada, yeniden boyutlandır (ki en boy oranını koruyor), kırp, döndür, istediğin şekilde resmi seçebilme şansı blog tasarımları için yeterli oluyor. Yazı ripi içinse online sitelerden ya da Word'den destek alabilirsiniz.
Tabi ki gelişmiş düzenlemeler için daha profesyonel programları kullanmak gerekiyor. Lakin günlük blog işleri o kadar profesyonel bir grafik çalışması gerektirmiyor. Resim düzenleme programlarının çıkış noktasının Paint olduğunu düşünüyorum.
Kendi blogum için logo, banner, grafik çalışmalarının hepsi mutlaka Paint'ten geçiyor. Ekranızda gördüğünüz resimleri 'Print Screen' tuşu ile zaten kopyalayabiliyorsunuz. Ondan sonra Paint'e attığınız bu görüntü ile istediğiniz gibi oynayabilirsiniz.
İhtiyacımız olan ilk araçlar burada, yeniden boyutlandır (ki en boy oranını koruyor), kırp, döndür, istediğin şekilde resmi seçebilme şansı blog tasarımları için yeterli oluyor. Yazı ripi içinse online sitelerden ya da Word'den destek alabilirsiniz.

Renk düzenlemeleri, fırça boyut ayarları, fırça seçimi, bir sanat eseri yapmak için elinizde tüm araçlar mevcut. Üstelik ben daha Paint 3D'yi kullanmadım, onda da geliştirilmiş yeni özelliklerin olduğunu düşünüyorum.

Aşağıda gördüğünüz resim bir süre sosyal medyada da paylaşılmıştı. Bu resmin özelliği tamamen Paint ile yapılmış olmasıdır. Ben bu şekilde bir çalışma yapar mıyım gözüm kesmiyor ama 2D çalışmalarım olursa paylaşırım.

https://www.isbufikirbu.com/2019/03/resim-duzenlemek-icin-en-iyi-program-paint.html
υηυтυℓмαмαк υηυтмαмαуı ємяє∂єя